Globální produkce potravin je dostatečná

Podle údajů FAO činila v roce 2010 energetická hodnota všech globálně produkovaných potravin přibližně 13 biliard kilokalorií.

Hlad ve světě je v první řadě problém distribuce. Jak oznámilo Spolkové ministerstvo zemědělství s odvoláním na údaje Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství (FAO), činila energetická hodnota všech globálně produkovaných potravin v roce 2010 okolo 13 biliard kilokalorií. Numericky tak bylo na každého obyvatele planety denně k dispozici 5 300 kilokalorií, tedy více než dost, aby bylo možné vyživit světovou populaci.

Zatímco ale v průmyslových zemích se každý den vyrobí potraviny s energetickou hodnotou více než 8 000 kilokalorií na osobu, v nejchudších zemích světa tato hodnota nedosahuje ani 1 000 kilokalorií. Vzhledem k tomuto dramatickému rozdílu se ministerstvo zemědělství bude angažovat v posílení zemědělství a stabilním rozvoji venkova, především v hladovějících oblastech Afriky a Asie. (AgE)

http://www.topagrar.com/news/Home-top-News-Weltweit-genug-Nahrungsmittel-erzeugt-993072.html

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info