Souhrn událostí uplynulého dne – 19.11.2012

Schodek agrárního obchodu za 9 měsíců klesl více než o třetinu

Schodek agrárního zahraničního obchodu se za tři čtvrtletí meziročně snížil více než o třetinu z loňských 27,7 miliardy korun na 17,3 miliardy Kč. Vyplývá to z údajů, které ČTK poskytl Zemědělský svaz ČR. Pokles schodku zapříčinil hlavně výrazný nárůst vývozu.

Šlechtitelská VESA dodává stále více české sadby do ČR i ciziny

VESA Velhartice, jeden ze dvou největších šlechtitelů brambor a největší vývozce sadby v ČR, eviduje v poslední době vyšší poptávku pěstitelů o kvalitní českou sadbu. Zájem roste hodně také v cizině a firma tak musí zvyšovat plochy určené k množení, které se za 14 let se téměř zdvojnásobily na zhruba 390 hektarů.

Evropská unie podpoří české rybáře i v letech 2014 až 2020

Prostředky z Evropské unie budou pro sladkovodní rybářství v ČR připraveny i v novém rozpočtovém období EU, tedy od roku 2014. Rybářům to dnes oznámil ministr zemědělství Petr Bendl, který se s ministrem průmyslu a obchodu Martinem Kubou při společné návštěvě Jihočeského kraje zúčastnil výlovu rybníka Svět v Třeboni.

Výlovem rybníka Svět končí podzimní rybářská sezona

V Třeboni dnes začal výlov rybníka Svět, končí jím letošní podzimní sezona. Podle ředitele Rybářství Třeboň Josefa Malechy byl rok úspěšný, produkce ryb dosáhne standardních 3200 tun. Až do čtvrtka si lidé mohou na hrázi rybníka koupit kilogram třeboňského kapra za 75 korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info