Souhrn událostí uplynulého dne – 23. - 25.11.2012

AFP: Jsou biopotraviny lepší? Jasný verdikt dosud nezazněl

Diskuse o tom, zda jsou biopotraviny skutečně lepší pro naše zdraví, a tudíž se vyplatí i navzdory vyšší ceně, neustále vřou ve Spojených státech. Jedním z důvodů je i skutečnost, že souhrnné výsledky ze čtyř desetiletí studií se zdají být cokoli, jen ne jasné, napsala agentura AFP.

Vláda rozhodne, zda stát uvolní 100 tisíc tun obilovin pro zemědělce postižené suchem

Předpokládaný nedostatek zejména krmných obilovin způsobený suchem by zemědělcům mohla pomoci vyřešit půjčka či prodej až 100 tisíc tun obilovin ze státních hmotných rezerv. Návrh ve středu projedná Nečasův kabinet. Nedostatek obilovin na tuzemském trhu způsobilo letošní nepříznivé sucho.

MZe hledá ředitele Národního zemědělského muzea

Ministerstvo zemědělství (MZe) vypsalo výběrové řízení na ředitele Národního zemědělského muzea (NZM). ČTK to zjistila na webu ministerstva. Ministr Petr Bendl (ODS) odvolal v polovině října dosavadního ředitele muzea Zdeňka Nováka. Svůj krok zdůvodnil údajným nesouladem ohledně rozpočtu organizace. Uchazeči o post ředitele muzea se mají hlásit do 7. prosince.

Lesy ČR podepsaly smlouvy na lesní práce. Jde o miliardy

Státní podnik Lesy ČR má podepsané všechny smlouvy z miliardového tendru na lesní práce a prodej dřeva v letech 2013 až 2017. Poslední ze 30 smluv podnik podepsal minulý týden. Nejvíce jednotek získala firma Progles, a to čtyři. LČR také uzavírají smlouvy s firmami, jež budou dočasně pracovat na 29 jednotkách, kde dosud pracovala zkrachovalá společnost Less & Forest.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info