Souhrn událostí uplynulého dne – 19.12.2012

Spor odborů s podniky o kolektivní smlouvu asi skončí u rozhodce

Zemědělští podnikatelé se na úterním jednání nedohodli s odbory na kolektivní smlouvě pro příští rok. ČTK to potvrdily obě strany. Spor tak možná skončí u rozhodce. Podnikatelé s odboráři se shodli na kompromisu, že mzdové tarify v zemědělství by v příštím roce měly růst v průměru o tři procenta.

Prezentace komory na veletrhu

Letos na veletrhu Stříbrné vánoční dny – jídlo, pití, řemeslo a žití, který se konal ve dnech od 6. do 9. prosince na pražském Výstavišti v Letňanech, nechyběl ani stánek Agrární komory ČR. Své zboží v něm Pražanům nabízely firmy Vitaminátor, Masokombinát Příbram, Vodňanské kuře, prodávaly se i müsli tyčinky z Úsovska a další.

Stát se vzdává předkupního práva na prodané zemědělské pozemky

Poslanecká sněmovna dnes schválením zákona o Státním pozemkovém úřadu kromě vzniku tohoto úřadu a propojení dosavadního Pozemkového fondu ČR a pozemkových úřadů vyřešila i jeden letitý problém. Ten trápil zhruba 60 tisíc majitelů zemědělské půdy, kteří po roce 1999 využili nabídky a koupili část ze zhruba 600 tisíc hektarů půdy, o jejichž prodeji zemědělcům tehdy stát rozhodl.

Ministerstvo zemědělství: Nová Společná zemědělská politika EU musí podporovat konkurenceschopnost evropského zemědělství

Tématem prosincového zasedání ministrů zemědělství a rybářství EU bylo vedle každoročního vyjednávání o rybolovných kvótách i uzavření kyperského předsednictví a pokrok dosažený v projednávání reformních návrhů k budoucí podobě Společné zemědělské politiky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info