Souhrn událostí uplynulého dne – 20.6.2013

Majitel Agrofertu Andrej Babiš se uchází o největší chorvatskou chemičku Petrokemija Kutina

Miliardář Andrej Babiš chce koupit největší chorvatskou chemičku. Po Česku, Slovensku a Německu by tak expandoval i do Chorvatska. Zájem o továrnu ale mají i jiní kupci. Majitel Agrofertu Andrej Babiš se uchází o největší chorvatskou chemičku Petrokemija Kutina. Ta se zmítá ve finančních problémech.

V rozpálené drůbežárně uhynulo na Pardubicku tisíc slepic

Tropické teploty zřejmě ve středu způsobily úhyn přibližně tisíce kusů drůbeže v hale drůbežárny ve Starých Holicích na Pardubicku. Nepomohl ani zásah hasičů, kteří kolem půl čtvrté odpoledne začali ochlazovat střechu drůbežárny.

Senát schválil možnost státu čerpat peníze ze státních podniků

Státní rozpočet bude zřejmě moci odčerpat až miliardy korun ročně ze státních podniků. Aktuálně se to bude týkat hlavně Lesů ČR. Umožní to vládní novela zákona o státním podniku, kterou dnes přijal Senát. Nyní ji dostane k podpisu prezident. Dosavadní právní úprava použití peněz ze státního podniku ve prospěch státního rozpočtu neumožňovala.

Rybářství Třeboň loni mírně klesl zisk na 18,5 mil. Kč

Rybářství Třeboň a.s., největší výrobce sladkovodních ryb v Evropě, v účetním období od října 2011 do září 2012 vytvořilo zisk po zdanění 18,5 milionu korun. Proti předcházejícímu období mírně klesl, přičemž tržby za prodej vlastních výrobků a služeb se zvýšily o osm milionů na 148,6 milionu korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info