Souhrn událostí uplynulého dne – 25. 6. 2013

Choceňská mlékárna přejmenuje pomazánkové máslo asi koncem roku

Největší výrobce pomazánkového másla v Česku, Choceňská mlékárna, očekává, že začne výrobek pod novým názvem "Choceňské tradiční pomazánkové" vyrábět koncem letošního roku. V souvislosti s vynuceným přejmenováním výrobku odhaduje firma své náklady bez reklamy do dvou milionů korun, řekl dnes na tiskové konferenci ředitel firmy Pavel Marek.

Prezentace legislativního balíčku opatření pro bezpečnější potraviny

V Evropském domě proběhla dne 24.června 2013 prezentace balíčku legislativních opatření, který Evropská komise přijala 6. května 2013 s cílem posílit prosazování norem v oblasti zdraví a bezpečnosti v celém zemědělsko-potravinovém řetězci. Balíček je reakcí na volání po jednodušších a propracovanějších právních předpisech.

Rybníkářství Pohořelice zvýšilo výkony o 1,4 mil. na 99,2 mil. Kč

Největší jihomoravský producent ryb Rybníkářství Pohořelice loni zvýšilo výkony z 97,8 milionu na 99,2 milionu korun. To i přesto, že nejžádanější ryby, tedy kapra, se prodalo o 44 tun méně než o rok dříve. Podařilo se ale výrazně zvýšit prodej násadových ryb, vyplývá z výroční zprávy ve Sbírce listin.

Vývozní subvence v ČR

V minulosti byly vývozní subvence standardním, běžně využívaným nástrojem regulace trhu založeným na mechanismu kompenzace rozdílu nižších světových cen a vyšších cen na vnitřním trhu Evropské unie. Jejich role se však s reformou Společné zemědělské politiky a vývojem cen zemědělských komodit na světových trzích mění.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info