Souhrn událostí uplynulého dne – 26. 6. 2013

Pozemkové úpravy významně zasahují do boje s povodněmi

Část obce Dolní Brusnice v Královéhradeckém kraji při povodních na začátku června bránil ochranný val. Vznikl jako součást pozemkových úprav a stal se nejdůležitějším opatřením v boji s vodou, která na obec útočí při přívalových deštích a tání sněhu.

Chřestová sezona v ČR se kvůli dlouhé zimě prodlužuje

Chřestová sezona v ČR bude kvůli dlouhé zimě asi o dva týdny prodloužena. Český chřest je žádaným zbožím v zahraničí, většina jej ale zůstane v ČR, řekl dnes ČTK marketingový ředitel společnosti Český chřest z Hostína u Vojkovic na Mělnicku Jan Charvát.

Novým ministrem zemědělství má být šéf Potravinářské komory Toman

Ministrem zemědělství úřednické vlády Jiřího Rusnoka by se měl stát současný prezident Potravinářské komory (PK) Miroslav Toman. Mluvčí PK Dana Večeřová nechtěla informaci komentovat. Toman by v čele ministerstva zemědělství nahradil Petra Bendla (ODS). „Je to pravda, je to na sto procent," uvedl zdroj ČTK na dotaz, zda má být novým šéfem MZe opravdu Toman.

Ministři zemědělství evropské sedmadvacítky se dohodli na budoucí podobě SZP

Evropské instituce se po dlouhých a tvrdých vyjednáváních shodly na nejdůležitějších prvcích budoucí podoby Společné zemědělské politiky (SZP). Irské předsednictví vsadilo na netradiční způsob vyjednávání a do Lucemburku přizvalo rovněž zástupce Evropského parlamentu, s nimiž průběžně vyjednávalo o možném kompromisu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info