Souhrn událostí uplynulých dní – 28. – 30. 6. 2013

Průzkum: Slovenské potraviny mizí z nabídky slovenských obchodů

Slovenští potravináři si stěžují na klesající zastoupení potravin domácí produkce na pultech obchodů. Potravinářská komora Slovenska (PKS) upozornila, že podíl potravinářských produktů vyrobených v zemi pod Tatrami na celkové nabídce obchodních sítí letos klesl na nové minimum. Podle komory si Slovensko v této oblasti vede nejhůře ve srovnání s ostatními zeměmi visegrádské čtyřky.

Na zahraniční turisty připadají 4 pct tuzemské spotřeby piva

Zahraniční turisté v Česku vypijí zhruba čtyři procenta z celkové tuzemské spotřeby piva. Vyplývá to ze studie, kterou pro Český svaz pivovarů a sladoven vypracovala společnost Ernst & Young. Zatímco průměrný Čech ročně vypije 143 litrů piva, na zahraniční turisty připadá šest litrů zlatavého moku za rok.

Státní veterinární správa rozjíždí mimořádné kontroly drůbežího masa

Jak avizoval ministr zemědělství Petr Bendl, Státní veterinární správa zahajuje od 1.7. na celém území ČR mimořádnou kontrolní akci v tzv. místech určení s cílem prověřit zdravotní nezávadnost drůbežího masa uváděného do oběhu při obchodu v rámci zemí EU.

Lesy ČR evidují povodňové škody ve výši 220 milionů korun. Částka však není konečná

Aktuální souhrn povodňových škod, které evidují Lesy ČR, a dosažený zisk za rok 2012 byly kromě jiného na programu dnešního jednání Dozorčí rady tohoto státního podniku. Zabývala se také informací o hospodářském výsledku podniku za období leden až květen letošního roku.

Zemědělci přijali jméno nového ministra většinou kladně

Zástupci zemědělských nevládních organizací vesměs kladně přijímají nového ministra zemědělství, kterým by se měl stát prezident Potravinářské komory Miroslav Toman. Oceňují jej jako odborníka znalého resortu. Toman byl od srpna 2002 do října 2006 náměstkem, později prvním náměstkem sociálnědemokratických ministrů zemědělství.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info