Souhrn událostí uplynulého dne – 16. 7. 2013

Náměstkyně ministra zemědělství po jednání Rady EU: Potřebujeme co nejrychleji dojednat přechodná ustanovení Společné zemědělské politiky pro rok 2014

Dokončení projednávání legislativních návrhů k budoucí podobě Společné zemědělské politiky (SZP) je klíčovou prioritou. Česká republika věří, že dosažený kompromis u všech návrhů k reformě SZP poskytuje právě začínajícímu litevskému předsednictví dostatečnou oporu při finalizaci textů v souvislosti s uzavřením dohody k víceletému finančnímu rámci.

Nealko levnější než alko - prosadí sněmovna kontroverzní zákon?

Změnit nabídku a přepsat nápojové lístky - to bude muset učinit většina tuzemských restaurací v případě, že poslanci schválí nový zákon. Ten žádá, aby aspoň jeden nealkoholický nápoj nabízely levněji než třeba pivo. Návrh se zamlouvá i novému ministrovi zdravotnictví Martinu Holcátovi.

Postup sklizně obilovin v ČR k 16. 7. 2013

Žně v ČR začaly s týdenním zpožděním ve 28. týdnu jako již tradičně na jižní Moravě. Sklízely se především plochy ozimých ječmenů. Oproti minulému roku, kdy zde porosty obilovin byly poškozeny nepříznivými klimatickými podmínkami (suchem) a některé porosty nemělo smysl ani sklízet, se tak současné výnosy pohybují v rozmezí 4,5 – 5,0 t/ha.

Využití moderních komunikačních technologií v zemědělství

V každodenním životě jsme svědky neustálého rozvoje moderních komunikačních technologií. Elektronická komunikace ovlivňuje a mění podnikání také v oblasti zemědělství. Přestože česká státní správa nabízí celou řadu elektronických aplikací pro zemědělskou činnost, z nichž nejvýznamnějším zástupcem je Portál farmáře, vyhodnocení skutečného přínosu pro vás jako uživatele se zdá být na okraji jejího zájmu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info