Souhrn událostí uplynulého dne – 31. 7. 2013

S blížícím se koncem zelené nafty hledají čeští zemědělci nový způsob úspory

Čeští zemědělci začali s blížícím se koncem tzv. zelené nafty masivně hledat způsoby, jak ušetřit pohonné hmoty a efektivně využívat pracovníky i stroje. Dokazuje to silná poptávka po systému WEBDISPEČINK, který monitoruje stroje a práci v zemědělství. Úspory se výrazně projeví snížením spotřeby pohonných hmot, přesčasových hodin, administrativní práce a opotřebením zemědělské techniky.

Zpráva o stavu lesa a lesního hospodářství: Ekonomická situace vlastníků lesů se zlepšuje

Mírný růst plochy lesních pozemků a zlepšení ekonomické situace vlastníků lesů v rámci hospodaření v lesích. Takový byl loňský rok podle Zprávy o stavu lesa a lesního hospodářství ČR v roce 2012, který dnes projednala vláda. Tento dokument každoročně přináší ucelený přehled o stavu lesního hospodářství v daném období.

Bouřky nepomohly. Vody v řekách je málo a půda je suchá

Zdá se, že počasí letos zkouší, co příroda v Česku vydrží. Před necelými dvěma měsíci lidé na mnoha místech utíkali před velkou vodou a zachraňovali, co se dalo. Nyní řeky hlásí mnohanásobný úbytek vody. Berounkou jí například protéká o 99 procent méně než 3. června.

České zemědělství 2012: Nominální mzda v zemědělství stoupla o 5 procent

Nominální mzda v zemědělství stoupla v roce 2012 o 5 procent. Vyplývá to ze Zprávy o stavu zemědělství ČR za rok 2012, kterou dnes projednala vláda. Rozsáhlý materiál komplexně mapuje vývoj českého zemědělství a potravinářství v minulém roce. Ekonomika České republiky byla v roce 2012 v recesi, která se odrazila i na výsledcích agrárního sektoru.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info