Souhrn událostí uplynulého dne – 8. 8. 2013

Dalších 27 potravin od třinácti výrobců získalo značku Klasa

Dalších 27 potravinářských výrobků od 13 výrobců získalo značku kvality Klasa. Oceněny byly například sýry z mlékárny Lacrum Velké Meziříčí, klobásy a párky od firmy Steinex nebo smetanový brusinkový jogurt z Chocně. ČTK o tom informovala agentura Comunica. Národní značku kvality Klasa uděluje potr. a zemědělským výrobkům ministr zem. od roku 2003.

Schyluje se k vydání prvních lesů církvím, chystají se tři dohody

"Dosud nebyly uzavřeny žádné dohody o vydání lesních pozemků. V současné době jsou však připraveny k podpisu tři dohody o vydání lesních pozemků, k jejichž platnému uzavření je nezbytný souhlas orgánu státní správy," uvedl Boublík. Lesy ČR blokují pro restituce asi 142.000 hektarů lesů, což je asi 11 procent porostů, které spravují.

Francouzští farmáři rozbili 100.000 vajec na protest proti cenám

Skupina francouzských farmářů se v noci na středu pustila do zuřivého rozbíjení desítek tisíc vajec na silnicích. Svým činem protestovali proti nízkým cenám - a v rozbíjení hodlají pokračovat, napsala dnes agentura AFP. "Více než 100.000 vajec bylo zničeno v Côtes-d'Armor na severozápadě země."

Stánkový prodej kontroluje SZPI v létě až třikrát častěji

Až třikrát častěji kontrolují v letních měsících inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce stánkový prodej. Existuje totiž riziko, že prodejci budou uvádět do oběhu potraviny neodpovídající zákonu o potravinách, tedy například znovu zmražené nanuky a zmrzliny či ovoce napadené hnilobou. Množství potravin prodaných ve stáncích v létě výrazně roste.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info