Souhrn událostí uplynulého dne – 13.8.2013

Maso s vodou a napíchané éčky už u nás nenajdete, dušují se řetězce

V souvislosti s negativním vyjádřením a hodnocením některých odborníků z oblasti potravin se jednotlivé řetězce rozhodly přestat nabízet tzv. křehčené maso. V tomto kroku je utvrdil fakt, že zájem zákazníků o toto ne stoprocentní maso výrazně opadl.

Na jižní Moravě klesají stavy skotu, meziročně o 800 kusů

Na jižní Moravě ubývá v chovech skotu. Letos v prvním pololetí meziročně ubylo více než 800 zvířat, nyní jich zemědělci chovají 58.421. Nižší je také prodej jatečného skotu, a to o 1,8 tisíce kusů. Na 100 krav bylo od počátku roku odchováno pouze 46 telat, což je v mezikrajském porovnání druhý nejnižší počet.

Sklizeň obilovin bude zřejmě letos vyšší o 15,2 %

Letošní sklizeň základních obilovin by podle druhého letošního odhadu Českého statistického úřadu k 15. červenci měla být o 15,2 procenta vyšší než loni a měla by činit 6,501 milionu tun. Úroda řepky by měla vzrůst o 18,4 procenta na rekordních 1,313 milionu tun. Sklizeň zřejmě vzroste i navzdory zmenšení osevní plochy.

V Peru reznou kávovníky. Produkce klesne o třetinu a cena letí vzhůru

Peru letos očekává pokles produkce kávy zhruba o 30 procent. Na vině je šíření rzi, která napadá listy kávovníků. Peru patří mezi deset největších pěstitelů kávy na světě a je předním vývozcem bio kávy a kávy velmi vysoké kvality. Na počátku tohoto roku vláda očekávala pokles produkce o zhruba pětinu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info