Rodinná farma v Moravskoslezském kraji ožila předposlední prázdninový víkend Farmářskými slavnostmi

Přes čtyři tisíce návštěvníků dorazilo v sobotu 24. srpna na Farmářské slavnosti v Moravskoslezském kraji. Na rodinné farmě Löwenthalových v Krnově pro ně Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Asociací soukromého zemědělství ČR připravilo bohatý program se zemědělskou tématikou.

Návštěvníci farmy v Krnově si prohlédli výstavu zemědělských strojů, ochutnali regionální potraviny nebo se svými dětmi zapojili do oblíbené Farmářské stezky.  Pro malé návštěvníky byly připraveny hry a kvízy o farmaření, řemeslná stezka, taneční workshop v letním rytmu pro ty nejmenší nebo oblíbený hudebně-vzdělávací program Vanda a Standa.

Na dospělé čekalo kromě malého farmářského trhu s nabídkou čerstvých potravin a výrobků hudební vystoupení country skupiny Hop Trop.

„Věříme, že Farmářské slavnosti návštěvníkům připomenou a oživí osvědčené venkovské tradice. Zároveň těmito akcemi chceme zviditelnit práci českých a moravských farmářů a pomoci jim tak s propagací jejich výrobků. Nákup přímo od farmáře ze dvora je jednou z nejjednodušších cest, jak se dostat k čerstvým a kvalitním potravinám,“ řekla ředitelka Odboru komunikace Ministerstva zemědělství Dana Večeřová.

Slavnostmi chce Ministerstvo zemědělství propagovat české zemědělství a rodinám s dětmi ukázat, jak takové farmaření a domácí hospodářství vůbec vypadá. Dalším důvodem je představit lidem možnost nákupu zaručeně domácích, čerstvých a kvalitních potravin.

Poslední Farmářské slavnosti letošního roku proběhnou v sobotu 14. září na farmě Lyerových v obci Všeň v Libereckém kraji. Vše o slavnostech najdete na webu www.farmarskeslavnosti.eagri.cz.

Dana Večeřová

ředitelka Odboru komunikace MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info