Souhrn událostí uplynulého dne – 26.8.2013

V Holovousích začala stavba Ovocnářského výzkumného institutu

V Holovousích na Jičínsku oficiálně začala stavba Ovocnářského výzkumného institutu, který by se měl stát špičkovým pracovištěm ovocnářského výzkumu a vzdělávání. Měl by také zvýšit konkurenceschopnost českého ovocnářství v Evropě. Stavba ústavu přijde na 378 milionů korun bez DPH a hotová by měla být v roce 2015. Investorem je Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský (VŠÚO), který na stavbu získal dotaci z fondů EU.

České lesy zaplavili kanci. Za jejich přemnožení mohou žaludy i krajina

Kdo má rád zvěřinu a navštěvuje kančí hody, pro toho je to dobrá zpráva. Myslivci v minulém roce zaznamenali rekordní počet odstřelů černé zvěře a pro letošek počítají, že bilanci srovnají. Sami lovci z vysokých úlovků už takovou radost nemají. Neobvykle vysoké počty odstřelů totiž poukazují na přemnožení divočáků, se kterým si myslivci nevědí rady.

Cena mléčných výrobků roste,chovatelé chtějí vyšší výkupní ceny

Spotřebitelské ceny mléka a mléčných výrobků v Česku v posledních měsících rostou, chovatelé krav za ně však stále nedostávají zaplaceno tolik, kolik by si představovali. Výkupní ceny suroviny v Česku navíc zaostávají za zbytkem Evropské unie. Na tiskové konferenci to dnes uvedl prezident Agrární komory Jan Veleba.

ČR bude mít problém naplnit požadavky Společné zemědělské politiky

Evropský parlament, Rada ministrů EU a Evropská komise dospěly před dvěma měsíci k dohodě o reformě společné zemědělské politiky (SZP) po roce 2013, přesto se uvedené zatím neodráží v potřebných změnách politiky českého Ministerstva zemědělství.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info