Souhrn událostí uplynulého dne – 3. 9. 2013

Jihomoravský kraj dotuje monitoring moru včelího plůdku

Jihomoravský kraj letos opět pomůže včelařům s monitoringem moru včelího plůdku. Jde již o šestou etapu výzkumu, tentokrát za 300.000 korun, uvedl kraj v tiskové zprávě. Díky této iniciativě ve spolupráci s Krajskou veterinární správou (KVS) se podařilo mor v posledních letech výrazně eliminovat.

Tavené sýry jsou vyhovující

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uskutečnila mimořádnou kontrolní akci se zaměřením na jakost tavených sýrů s cílem zkontrolovat, zda při prodeji nedochází ke klamání spotřebitele nebo porušování jakosti. Kontroly byly provedeny v několika obchodních řetězcích. V rámci akce bylo odebráno celkem 20 vzorků tavených sýrů.

Mlékárna Olma loni zvýšila zisk na rekordních 128 milionů korun

Olomoucká mlékárna Olma, která patří do skupiny Agrofert Holding podnikatele Andreje Babiše, loni více než zdvojnásobila čistý zisk z 56 milionů v roce 2011 na rekordních 128 milionů korun. ČTK dnes informaci získala z výroční zprávy společnosti Agrofert Holding. Loňské tržby vedení Olmy zatím nezveřejnilo a výsledek hospodaření nekomentovalo.

Postup sklizně obilovin v ČR k 3. 9. 2013

V 35. týdnu žně v ČR byly prakticky ukončeny, neboť je celkem posekáno 1 275,5 tis. ha obilovin z 1 306,3 tis. ha určených ke sklizni a to v procentickém vyjádření představuje 97,7 %. Za uplynulý týden pokročila především sklizeň jarní pšenice, kde je sklizeno 93,0 % sklizňových ploch a sklizeň triticale – 92,0 % sklizňových ploch.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info