Souhrn událostí uplynulého dne – 4. 9. 2013

Mlékárny: Ceny mléčných výrobků budou dál stoupat, zdražuje mléko

Ceny mléčných výrobků v obchodech se zřejmě ještě budou zvyšovat. Mlékárny očekávají, že bude pokračovat zdražování dodávek mléka od chovatelů krav až do příštího jara. Na dnešní tiskové konferenci k sobotnímu Mlékárenskému dnu v Přibyslavi to řekl Jiří Kopáček, předseda Českomoravského svazu mlékárenského.

V ČR přibylo od ledna 5 procent výrobců biopotravin, je jich 477

V Česku od začátku roku do srpna přibylo pět procent registrovaných výrobců biopotravin, jichž je nyní 477. Na tiskové konferenci to dnes uvedl vedoucí oddělení ekologického zemědělství ministerstva zemědělství (MZe) Jan Gallas. Spotřeba biopotravin v Česku předloni po tři roky trvajícím poklesu vzrostla o 4,6 procenta na 1,67 miliardy Kč.

Většina jahodových jogurtů obsahuje umělou příchuť, zjistil časopis

Většina jahodových jogurtů, které prověřil spotřebitelský časopis dTest, obsahovala umělé příchutě. Byla ve 14 ze 17 testovaných jogurtů, kromě toho obsahovaly také barviva. Obsah ovoce v jahodovém jogurtu neurčuje žádná vyhláška, skutečně použité množství se může u jednotlivých jogurtů výrazně lišit.

Sklizeň chmele se blíží ke konci, bude podprůměrná

Letošní sklizeň chmele je za polovinou a pěstitelé očekávají, že by měla skončit v průběhu příštího týdne. Produkce bude nejspíše vyšší než loni, přesto z dlouhodobého hlediska podprůměrná a měla by se pohybovat okolo 4700 tun. Na tiskové konferenci to uvedl předseda Svazu pěstitelů chmele Bohumil Pázler.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info