Souhrn událostí uplynulého dne – 17.9.2013

Značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje obdrželo devět nových výrobků

Druhý zářijový víkend se v Hradci Králové konají tradiční oslavy sklizně. V sobotní poledne bylo z rukou náměstka ministra zemědělství Stanislava Kozáka na Královéhradeckých krajských dožínkových slavnostech oceněno devět nových výrobků značkou Regionální potravina Královéhradeckého kraje.

Obchodníci:Stát by měl zjednodušit darování přebytečných potravin

Obchodníci chtějí, aby stát zjednodušil darování přebytečných potravin potřebným. Svaz obchodu a cestovního ruchu chce proto do chystané novely zákona o potravinách zapracovat požadavek na zrušení povinnosti platit z darovaných potravin daň a také možnost darovat i klamavě označené potraviny. Svaz to uvedl na dnešní tiskové konferenci.

Najít máslo v akci je rarita, nejčastěji se zlevňuje kola

Téměř polovina zboží se dnes prodá v akcích či velkých výprodejích. Vytipovali jsme to, které je zlevňováno nejčastěji a které se za plnou cenu snad ani nevyplatí kupovat. Rozdíl v ceně je nejčastěji deset až třicet procent. Lidí, kteří podle slevových letáků nakupují, i proto stále přibývá.

Ceny komodit na Plodinové burze začaly stagnovat

Ceny většiny komodit obchodovaných na Plodinové burze Brno stagnují, výjimkou jsou propady cen žita a kukuřice a zvýšení u řepky. Ceny výrazně klesaly od konce června po celou dobu sklizně a jsou výrazně nižší než loni, mnohdy až o třetinu. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnila Plodinová burza Brno.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info