Souhrn událostí uplynulého dne – 24. 9. 2013

Pozemkový úřad eviduje dvě žádosti se zpochybněnými nároky církví

Státní pozemkový úřad eviduje v rámci restitučního vydávání majetku církvím zatím dvě žádosti, u kterých je kvůli nejistému datu zabavení pozemků zpochybněno, zda jsou oprávněné. ČTK to dnes řekla ředitelka kanceláře ústředního ředitele úřadu Petra Horáková. Nejasnosti kolem datace se týkají půdy, kterou požaduje řád Maltézských rytířů v Praze Březiněvsi a benediktini z kláštera v Broumově.

Čeští farmáři by místo miliardy z EU mohli tratit 800 milionů Kč

Evropská komise v nejbližších týdnech asi rozhodne o změnách v krácení letošních přímých plateb zemědělcům. Pro ty české by to mělo znamenat, že místo dosud předpokládané miliardy přijdou letos z evropských peněz v přepočtu "jen" asi o 800 milionů korun. ČTK a Českému rozhlasu to po zasedání ministrů zemědělství a rybolovu unijní osmadvacítky řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

Ministři zemědělství EU jednali o budoucí podobě Společné zemědělské politiky

Ministři zemědělství EU tři měsíce po dosažení politické dohody mezi institucemi, včera opětovně diskutovali o reformě Společné zemědělské politiky (SZP). Na programu setkání v Bruselu byla rovněž otázka afrického moru prasat, transparentnost obchodního řídicího a expertního systému, aktuální stav v otázkách mezinárodního zemědělského obchodu či sdělení Evropské komise na téma podpora lesů a lesnictví – nový přístup pro novou strategii EU v oblasti lesů.

Ministerstvo zemědělství vyhlásilo tendr na ředitele Lesů ČR

Ministerstvo zemědělství v závěru minulého týdne vyhlásilo výběrové řízení na generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky (LČR). Zájemci by měli přihlášku zaslat do 18. října na ministerstvo zemědělství, uvedl úřad na svých internetových stránkách. Podnik, kterému patří polovina lesů v zemi, je od loňského prosince bez generálního ředitele.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info