Souhrn událostí uplynulého dne – 25. 9. 2013

Do českého zemědělství vstupuje skupina Unicapital, chce investovat miliardy

Pražská investiční skupina Unicapital, kterou vede čtyřiačtyřicetiletý Pavel Hubáček, se hodlá stát silným hráčem na českém zemědělském trhu. Momentálně dokončuje akvizice agrárních firem Zemspol Studénka a Agro-Nova. Hodnota obchodu se pohybuje v řádech stovek milionů korun.

Zpráva IPCC podpoří tvrzení, že za klimatické změny mohou lidé

Ve Stockholmu začalo zasedání Mezivládního panelu ke změnám klimatu (IPCC), který by měl v pátek vydat klíčovou zprávu o klimatických změnách. Podle agentury Reuters bude chystaná zpráva obsahovat zatím nejsilnější tvrzení, že za globální oteplování je zodpovědné lidstvo, především pak vypouštění skleníkových plynů uvolňovaných při spalování fosilních paliv.

Nešťastná třináctka straší vinaře, hrozny nestačí vyzrát

Vinobraní má dvoutýdenní zpoždění. Hrozí, že většina hroznů nestačí pořádně vyzrát. Kvalitních přívlastkových vín tak bude méně. Přívlastkových vín z letošního ročníku asi moc nebude, připustil při pohledu na kalendář velkopavlovický vinař Martin Zborovský. Začal poslední zářijový týden a v rodinném Vinařství V&M Zborovský se teprve pustili do sbírání hroznů na Svatomartinská vína.

Olma jde do nízkotučného másla. Investovala sto milionů

Jedna z největších mlékáren v Česku, olomoucká Olma ze skupiny Agrofert miliardáře a nyní i politika Andreje Babiše, spouští novou linku za sto milionů korun. Jejím prostřednictvím začne mimo jiné vyrábět máslo s nižším obsahem tuku, které se v posledních letech v Česku nevyrábělo a dováželo se ze zahraničí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info