Souhrn událostí uplynulého dne – 26. 9. 2013

Království Saúdské Arábie chce v České republice investovat do zemědělství a potravinářství

Představitelé Království Saúdské Arábie mají zájem o rozšíření spolupráce s českými zemědělskými a potravinářskými podniky. Chtějí také posílit výměnu zkušeností v oblasti veterinárního lékařství a zdraví zvířat. Uvedl to dnes v Praze při jednání s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem jeho saúdskoarabský kolega Fahad bin Abdulrahman bin Sulaiman Balghunaim.

Brambory budou dražší, počasí se podepsalo na jejich špatné úrodě

Letošní počasí bramborám nepřálo. Kvůli jarním dešťům a letním suchu jsou drobné a zemědělci jsou nuceni je prodávat dráž. I když je nyní sezona v plném proudu a na hodnocení si musíme zatím počkat, už nyní je jisté, že studené a mokré jaro, stejně jako extrémně suchý červenec výrazně ovlivní letošní výnosy.

Ministerstvo zemědělství a Komora veterinárních lékařů: Dosavadní označování země původu je třeba zpřísnit

Hlavním tématem setkání ministra zemědělství Miroslava Tomana s prezidentem Komory veterinárních lékařů (KVL) Janem Bernardym bylo řešení dopadů mediální kampaně vůči dozorovým orgánům a prováděným kontrolám. Prezident Bernardy potvrdil, že nebylo v zájmu KVL ani jeho vlastním, jakkoliv znedůvěryhodnit či znevážit dozorovou práci Státní veterinární správy.

Výrobce nápojů Stock Spirits plánuje vstup na burzu v Londýně

Výrobce nápojů Stock Spirits plánuje příští měsíc prodat na burze v Londýně nejméně čtvrtinu svých akcií. Zisk z prodeje chce použít na snížení dluhu a financování dalšího růstu. Součástí skupiny je i Stock Plzeň-Božkov, což je největší výrobce lihovin v České republice.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info