Souhrn událostí uplynulého dne – 9.10.2013

Podpora české a regionální produkce má smysl, stejně jako ochrana českého trhu před nekvalitními potravinami

Začátkem minulého týdne vydala Potravinářská komora ČR tiskovou zprávu, v níž apeluje na přísnější systém ochrany spotřebitele před možnými dovozy nekvalitních potravin ze zahraničí a jak se nyní ukázalo, jsou tyto požadavky více než opodstatněné. Stejně tak jako podpora regionální a domácí produkce, která je zcela nepochopitelně zpochybňována, naposledy Sdružením českých spotřebitelů.

Horší úroda jablek nepotěšila sadaře, láká ale na mošt

Moštování je oblíbeným způsobem drobných zahrádkářů, jak naložit s jablky, která jsou ke skladování nevhodná. Navíc čerstvě lisovaná šťáva se ve srovnání s kupovaným moštem vyplatí. I když sklizeň ovoce vrcholí, sadaři z letošní úrody moc velkou radost nemají. Výnosy budou totiž až o třetinu nižší než loni, údajně kvůli počasí.

Při výlovu Rožmberka představí rybáři gastronomické speciality

Od pátku 11. října do neděle 13. října ožije hráz nejznámějšího jihočeského rybníka Rožmberk výlovem. Návštěvníci tam mohou sledovat tradiční rybářské řemeslo, ale také ochutnat rybí speciality od třeboňských baštýřek, nebo třeba Jihočeské rybí jerky.

Rumunsko letos sklidí o 50 procent víc kukuřice než loni

Rumunsko v letošním roce sklidí asi devět milionů tun kukuřice, o 50 procent více než loni, kdy produkci této plodiny zasáhlo sucho. Uvedla to dnes rumunská zemědělská organizace LAPAR. Země je druhým největším producentem kukuřice v Evropské unii po Francii.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info