Souhrn událostí uplynulého dne – 17. 10. 2013

Nové bezpečnostní prvky zvýší ochranu úředních dokladů proti padělání

Inspektoři Státní rostlinolékařské správy zaznamenávají při kontrolách stále častější případy neoprávněného používání značek IPPC při označování dřevěných obalů včetně padělání úředně vydaných osvědčení. Pro potlačení tohoto negativního jevu byl od 1. září 2013 zaveden systém zvyšující bezpečnost a ochranu úředních listin proti padělatelům.

Ministr zemědělství: Pro zemědělce by bylo neúnosné zrušení podpory takzvané zelené nafty

O dotacích, zmírnění škod způsobených červnovými povodněmi a Programu rozvoje venkova hovořil ve středu večer ministr zemědělství Miroslav Toman se zemědělci v obci Klapý na Litoměřicku. Dalším z témat bylo daňové zvýhodnění tzv. zelené nafty a církevní restituce.

Novela zákona o tržní síle se bude vztahovat i na některé výrobce

Přípravu novely zákona o významné tržní síle, který reguluje chování obchodních řetězců, brzdí rozpuštění Poslanecké sněmovny. Novela se bude patrně vztahovat i na velké výrobce, kteří mají významné postavení na trhu. Platit by mohla od poloviny příštího roku. Vyplývá to z informací, které dnes na odborné konferenci v Brně uvedli zástupci Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

SZPI zjistila nebezpečné a falšované paštiky v obchodní síti

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozorňuje spotřebitele na zjištění dvou paštik nebezpečných pro osoby s alergií na sóju. Produkty obsahují sójovou bílkovinu, výrobce přitom neuvedl tento alergen ve složení na obalu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info