Souhrn událostí uplynulého dne – 23.10.2013

ČSÚ: Německé potraviny na pultech obchodů střídají ty polské

Do českých obchodů míří stále víc německých potravin. Jejich dovoz se meziročně zvýšil o 12,3 procenta. Podíl potravinářských výrobků od našeho západního souseda na celkovém dovozu potravin do ČR letos dosáhl 25 procent. Vyplývá to z analýzy, kterou pro ČTK zpracovala analytička Českého statistického úřadu (ČSÚ) Drahomíra Dubská.

Konina a smradlavé maso v hovězím - na koho ta vina padne?

Před deseti měsíci vypukl skandál s koňským masem v potravinách. Poukázal na neprůhledný pohyb polotovarů v Evropě, než se dostanou na stůl. Deník The Guardian dnes zveřejnil vlastní vyšetřování jedné z mnoha linek aféry. Detaily znovu šokují. V lednu se objevila lavina otřesných zpráv.

Zetor letos prodá o zhruba 300 traktorů méně než loni.

Brněnský Zetor letos prodá o zhruba 300 traktorů méně než loni. Letošní prodej by se měl zastavit na čísle 4650, růst ale firma plánuje v příštím roce. Vyplývá to z informací, které dnes na odborné konferenci v Brně uvedl výrobní ředitel společnosti Marián Lipovský.

Ministerstvo zemědělství a Potravinářská komora uspořádaly pro podnikatele seminář k možnostem vývozu do východních zemí

Přestože statistiky agrárního zahraničního obchodu v poslední době vykazují pozitivní trendy, je třeba změnit komoditní strukturu exportu a zaměřit se hlavně na vývoz produktů s vyšší přidanou hodnotou. Uvedli to na pražském semináři „Možnosti zvýšení vývozu potravin na východ od EU“ náměstkyně ministra zemědělství Jaroslava Beneš Špalková a ředitel pro programování a strategii Potravinářské komory Miroslav Koberna.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info