Souhrn událostí uplynulého dne – 31. 10. 2013

Madeta podá žalobu. Kvůli reportáži o myši v jogurtu

Největší zpracovatel mléka a výrobce sýrů v Česku, jihočeská Madeta, podá kvůli reportáži Novy v Televizních novinách 1. října o údajném nálezu mrtvé myši v jogurtu Lipánek z produkce Madety trestní oznámení. Celou věc zkoumají právníci mlékárny a zatím se tak nedá podle mluvčí firmy říct, zda bude přímo na Novu, nebo na jiný subjekt.

Produkce masa ve 3. čtvrtletí díky hovězímu a drůbežímu

Produkce masa ve 3. čtvrtletí meziročně vzrostla o 0,4 procenta na 112.995 tun. Postaraly se o to hovězí a drůbeží maso, kterých se vyrobilo shodně o 1,4 procenta více než v tomtéž období loňského roku. Naopak u vepřového produkce klesla o 0,5 procenta na 57.869 tun. Mlékárny nakoupily 584.019 litrů mléka, což je v meziročním srovnání dvouprocentní pokles.

Lahvové pivo podraží. Cílem je větší konzumace točeného v hospodách

Cena piva půjde nahoru, největší český pivovar Plzeňský Prazdroj zdražuje lahvové a plechovkové pivo. Ostatní pivovary se do zdražování moc nehrnou, protože na trhu panuje velká konkurence. Od prvního listopadu se cenovky zvýší i o korunu. Důvod? Snaha vrátit Čechy zpátky do hospod k točenému pivu.

Počet farmářských trhů již neroste, přibývá farmářských obchodů

Počet farmářských trhů v Česku se v posledních dvou letech po předchozím strmém růstu stabilizoval. Podle databáze serveru Vitalia.cz, který se trhy dlouhodobě zabývá, se v různých intervalech trhy letos konají na 160 místech. Naopak přibývá farmářských prodejen. V příštím roce by se měly objevit i první supermarkety specializované na produkty od malých lokálních výrobců.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info