Souhrn událostí uplynulého dne – 5. 11. 2013

Do Evropské unie míří ukrajinská kuřata

Ukrajinské firmy se v rámci sbližování s EU chystají dobýt unijní trh s drůbeží. Do Nizozemska už dorazila první várka téměř dvaceti tisíc tun mražených kuřat od největšího ukrajinského drůbežářského producenta, společnosti MHP. Pro zemědělský sektor jde o důležitý milník.

Lihovarům hrozí likvidace. Nemají miliony, jež požaduje stát

Drobní výrobci pálenek a likérů dostali tvrdou ránu od státu. Po metanolové aféře z loňského podzimu přijal Parlament velmi přísný zákon, který krom jiného požaduje od všech výrobců a distributorů lihovin složit milionové nevratné kauce. To může malé lihovarníky dovést až k likvidaci.

V hypermoderním kravíně se krávy dojdou podojit samy, uklidí jim robot

Školní statek v Humpolci dokončil jeden z nejmodernějších kravínů na Vysočině. Vzdušná budova bez pevných zdí s průsvitnou vysokou střechou, pod níž jsou zavěšeny veliké ventilátory, připomíná obří party stan. Bude sloužit k volnému ustájení 205 krav s nebývalým komfortem.

Prezident AK Veleba chce navrhnout povinné členství v komoře

Prezident Agrární komory ČR a senátor Jan Veleba chce předložit novelu zákona, která by zaváděla povinné členství v Agrární komoře. Povinné členství by se mělo týkat zemědělců, potravinářů, rybářů a podnikatelů v lesnictví. Řekl to na dnešním semináři na téma Zemědělství a prosazování jeho zájmů v politice ČR, který se konal v Senátu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info