Souhrn událostí uplynulého dne – 25.11.2013

Klimatická dohoda je v principu dojednána, je ale jen kompromisem

Účastníci ekologické konference ve Varšavě v sobotu po maratónu jednání dospěli ke kompromisní dohodě o financování boje proti klimatickým změnám. Kvůli hrozícímu kolapsu jednání ale museli přistoupit na to, že jednotlivé státy mohou navrhovat dobrovolné příspěvky, nikoli se k nim ale již napevno zavazovat.

Dotace pro zemědělce dostaly i školy a golfová hřiště,zjistil NKÚ

Přímé platby pro zemědělce, které patří k podporám vypláceným v rámci společné zemědělské politiky Evropské unie, obdržely za rok 2012 třeba i střední odborné školy nebo golfová hřiště. Zjistil to Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ). Systém správy plateb i tak úřad vyhodnotil jako funkční a účinný.

Hradecký kraj zvedl výrobu masa o pětinu, v celé ČR byl pokles

Produkce masa v Královéhradeckém kraji za první tři čtvrtletí letošního roku meziročně vzrostla o 20 procent. Bez drůbežího masokombináty v regionu zpracovaly 16.705 tun masa. Výrobci masa dosavadním růstem navázali na loňské tříprocentní zvýšení výroby, které přišlo po třech letech trvalého poklesu.

Toman: V ČR by měl vzniknout silný Úřad pro potraviny

V Česku by měl vzniknout silný Úřad pro potraviny se sídlem v Brně, uvedl dnes na Žofínském fóru ministr zemědělství v demisi Miroslav Toman s tím, že vytvoření nového orgánu vidí jako úkol pro svého nástupce. Úřad pro potraviny je v současné době pouze jednou ze sekcí na pražském Těšnově sídlícího ministerstva zemědělství (MZe).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info