KLASOU se může pyšnit dalších sedmnáct výrobků!

Národní značku kvality KLASA nově získalo dalších 17 výrobků od dvou výrobců. Do „galerie“ nejkvalitnějších produktů na českém trhu tak nyní patří výborné mlékárenské výrobky od společnosti Madeta a lahůdky od Cábů. V současné době drží národní značku kvality KLASA více než 200 českých a moravských producentů.

Značku kvality KLASA mohou získat pouze výrobky nejvyšší kvality, které obstojí při hodnocení před komisí odborníků složené ze zástupců Ministerstva zemědělství, Potravinářské komory, Agrární komory, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy a dalších. Národní značka kvality KLASA slouží spotřebitelům a odběratelům k lepší orientaci při identifikaci výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými konkurenčními potravinami na trhu.

Lahůdky od Cábů nově s KLASOU

Rodinná firma Lahůdky u Cábů s.r.o. vznikla v roce 1991 a produkty studené kuchyně zde vyrábí již druhá generace. V jihočeské Kremži se v současnosti připravují bagety, obložené chleby, chlebíčky a mísy, aspikové a pikantní výrobky, saláty, pomazánky a tvarohové dezerty. Díky výjimečné kvalitě a tradičním postupům si v prosinci vysloužily Lahůdky u Cábů ocenění KLASA. Značku kvality obdržel Vlašský salát, Rybí salát, Pochoutkový salát a vynikající Ševcovský Mls.

Madeta, tradice mlékárenských produktů se stoletou tradicí

Jihočeská Madeta byla založena 1901 v Táboře a málokdo ví, že název společnosti je složeninou z původního názvu MLÉKÁRENSKÉ DRUŽSTVO TÁBORSKÉ. V současnosti se stovky mlékárenských výrobků zpracovávají v pěti závodech a Madeta se díky své produkci může pyšnit titulem největší zpracovatel mléka v České republice a právem je hrdým držitelem národní značky kvality KLASA. Tu nově získaly výborné sýry Jihočeský Eidam 30 %, Jihočeský Eidam 45 %, Jihočeský Eidam 44 % uzený, Madeland 45 %, oblíbené Blaťácké zlato, Jihočeská Niva 50 %. Dále pak Jihočeský tvaroh tučný, Jihočeský tvaroh polotučný, Jihočeský tvaroh odtučněný, Jihočeský Nature bílý jogurt, tavené sýry Primator a Madetka a také výtečné Jihočeské máslo.

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky a její udělování je součástí národního programu na podporu kvalitních potravin na tuzemském trhu. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 1192 produktů od 225 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.

- TISKOVÁ ZPRÁVA - Kontakt: | Martina Bauerová, Comunica, a.s., tel: 420 225 347 218, 724 681 728,bauerova@comunica.cz

zdroj: Státní zemědělský intervenční fond »

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info