Pivovary Lobkowicz zvažují vstup na burzu, hledají nové investory

Společnost Pivovary Lobkowicz zvažuje vstup na trh START pražské burzy cenných papírů. Skupina, kterou tvoří sedm regionálních pivovarů, chce totiž navýšit svůj základní kapitál. K úvaze o primární emisi akcií přivedla její vlastníky poptávka ze strany lokálních investorů.

Mimořádná valná hromada skupiny rozhodla v listopadu o navýšení základního kapitálu úpisem nových akcií. Ty chce nabídnout v omezeném počtu externím investorům formou neveřejné nabídky. Majitelé firmy si od případné emise slibují získání investorů i zvýšení povědomí o značce mezi veřejností.

„V tuto chvíli uvažujeme o primární emisi akcií mateřské společnosti Pivovary Lobkowicz Group, která by měla být bezprostředně po emisi přijata k obchodování na trhu START provozovaném Burzou cenných papírů Praha,“ uvedl generální ředitel Lobkowicze Zdeněk Radil.

Podle něj je aktuálně finalizován informační dokument, který bude předložen vybraným investorům a burze. Manažerem případné emise by měla být Česká spořitelna.

„Poptávku po cenných papírech naší společnosti registrujeme jak od našich obchodních partnerů, tak i od našich konzumentů, kteří si piva z našich regionálních pivovarů oblíbili a jejich konzumací by tak po zakoupení akcií vlastně tvořili vlastní hodnotu,“ dodal Radil.

Lobkowicz má po celé republice sedm provozů

Součástí skupiny jsou pivovary v Uherském Brodě, Protivíně, Jihlavě, Hlinsku v Čechách, Klášteře Hradišti nad Jizerou, ve Vysokém Chlumci a Černé hoře na Blanensku. Majoritním vlastníkem společnosti je Martin Burda spolu s finančníkem Grzegorzem Hótou. Minoritní podíly ve firmě drží podnikatelka Eva Kropová a generální ředitel Radil.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info