Souhrn událostí uplynulého dne – 12. 12. 2013

Zákon o potravinách má projít největší změnou za 15 let

Kabinet v demisi schválil velkou novelu zákona o potravinách. Už loni, tedy ještě za vlády Petra Nečase, byl přitom materiál ministerstva zemědělství označován jako největší změna potravinového práva za 15 let. Novela například zvyšuje pokuty za klamání spotřebitelů a současně má zpřísnit označování nebalených potravin.

Od března se bude pomazánkové máslo z Chocně jmenovat jinak

Přibližně na přelomu února a března příštího roku začne Choceňská mlékárna plnit pomazánkové máslo do nových obalů. Stejně jako ostatní producenti tohoto tradičního výrobku musí změnit jeho název na tradiční pomazánkové. ČTK to řekl ředitel firmy Pavel Marek. Výrobci musejí splnit nařízení Soudního dvoru Evropské unie, který rozhodl, že výrobek nesplňuje kritéria pro klasické máslo.

I letos bude kaprů dostatek

V posledním prosincovém týdnu se, jako každým rokem, vydají inspektoři krajských veterinárních správ kontrolovat, jak probíhá sezónní prodej kaprů. To znamená, že budou prověřovat, zda mají prodejci doklady o původu ryb, kde byli kapři sádkováni, zda jsou prodejní místa vybavena tak, jak mají, a jak s rybami zacházejí.

Penam:Intervence ČNB zvýší náklady pekařů,chtěli by zdražit

Intervence České národní banky do kurzu koruny výrazně zvýší náklady tuzemských pekařů o desítky milionů korun. Na tiskové konferenci to dnes uvedl generální ředitel jedné z největších tuzemských pekárenských skupin, společnosti Penam, Jaroslav Kurčík. Pokles kurzu koruny podraží mouku, pohonné hmoty či droždí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info