Souhrn událostí uplynulého dne – 17. 12. 2013

Ministři zemědělství definitivně potvrdili podobu reformy Společné zemědělské politiky

Ministři zemědělství formálně odsouhlasili reformu Společné zemědělské politiky a přechodná opatření reformy pro rok 2014. Na dvoudenním jednání, které dnes skončilo v Bruselu, se zabývali také otázkou nového návrhu, který řeší propagační opatření, a jako každým rokem v této době nastavením rybolovných práv.

Výdaje na pozemkové úpravy letos klesly o čtvrtinu na 1,2 mld Kč

Výdaje na pozemkové úpravy v Česku letos meziročně klesly takřka o čtvrtinu na 1,2 miliardy korun. Zároveň se snížil počet dokončených úprav. Informoval o tom Státní pozemkový úřad (SPÚ). Ten očekává, že v nadcházejícím roce dokončených pozemkových úprav opět přibude díky stabilizující se situaci na úřadě.

SZPI prověřovala informaci časopisu dTest o údajném jedu v rozinkách

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zveřejňuje výsledky analýz sušených rozinek na přítomnost látky ochratoxin A. Inspekce tak reaguje na podnět a článek zveřejněný v časopisu dTest dne 3. 12. 2013, který informoval veřejnost o údajném zjištění nadlimitního výskytu plísňového jedu ochratoxin A u dvou výrobků na českém trhu.

Školní jídelny musejí vařit nezdravě, tvrdí iniciativa

Vyhláška nařizuje školním jídelnám vařit z příliš velkého množství cukru, mléka, zato s nedostatkem zeleniny. Tvrdí to iniciativa Skutečně zdravá škola, která kvůli tomu napsala ministrovi školství v demisi Daliboru Štysovi. Aktivisté chtějí aktualizaci takzvaného spotřebního koše, ale také omezení automatů a bufetů prodávajících ve školách nápoje a cukrovinky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info