Souhrn událostí uplynulého dne – 30.12.2013

Zetor chystá nejsilnější traktor, nahradí 200 koní

Letos uvedl brněnský výrobce traktorů Zetor do prodeje středně silný traktor Major, určený především pro rodinné farmy. V roce 2014 chce svou další novinkou naopak oslovit velké zemědělské producenty. Chystá totiž nejsilnější traktor v celé historii firmy. Motor by měl mít výkon až 200 koňských sil.

Lovochemie očekává slabší rok než vloni, bude ale opět v zisku

Lovochemie letos očekává kladný hospodářský výsledek, bude ale slabší než loňský, uvedl ředitel firmy Petr Cingr. V roce 2012 byl hospodářský výsledek Lovochemie před zdaněním 495 milionů korun. Společnost, která je součástí holdingu Agrofert Andreje Babiše, v Lovosicích vyrábí průmyslová hnojiva.

Agrární lobby se smiřuje s tím, že zemědělství povede 32letý Jurečka

Bouře, kterou rozpoutali lidovci svým urputným bojem o ministerstvo zemědělství v zemědělských kruzích, se začíná utišovat. Agrárníci, kteří se vstupem lidovců do čela resortu nesouhlasili, se smiřují s tím, že novým ministrem bude první místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka. A jako 32letý má být nejmladším členem vlády.

Historický okamžik: Lesy ČR převedly do státního rozpočtu 6 miliard korun

Lesy České republiky, s. p. poprvé za celou svou dosavadní historii převedly do státního rozpočtu, resp. na zadaný účet v České národní bance, část volných finančních prostředků. Jde o částku ve výši 6 miliard Kč. Podnik tak učinil na základě vydaného rozhodnutí svého zakladatele, Ministerstva zemědělství a předchozího souhlasu vlády.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info