Souhrn událostí uplynulého dne – 23.4.2014

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE SE HLÁSÍ K PRINCIPŮM SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÝCH ORGANIZACÍ

Jsou to právě univerzity, kdo může výrazným způsobem ovlivnit životní styl, kvalitu pracovního, ale nejen pracovního života a v posledku i měřítko životních hodnot vysokoškoláků a do jisté míry i celé společnosti. Tuto roli vysokých škol si Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU) uvědomuje a podporuje mj. studentské aktivity, zaměřené na pomoc druhým lidem a zkvalitnění životního prostředí.

Ministr Prachař navrhne zvýšit cenu za výkupy zemědělské půdy

Výrazně zvýšit motivační bonusy pro majitele pozemků pod plánovanými dopravními stavbami navrhne kabinetu ministr dopravy Antonín Prachař. Pokud se majitelé rozhodnou prodat státu požadované pozemky dobrovolně, budou moci získat za čtvereční metr zemědělské půdy až 525 korun jako bonus k ceně stanovené znaleckým posudkem.

Falšované rybí prsty obsahovaly o 25% méně masa oproti informaci na obalu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uložila společnosti AHOLD Czech Republic, a. s. opatření, aby stáhla ze všech svých provozoven na území ČR falšovanou potravinu Tiko Fish Fingers ve spotřebitelském balení 250 g, s označením data minimální trvanlivosti do 02 2015, výrobce Frosta Sp. z. o o.ul, Witebska 63, 85-778 Bydgoszcz, Polsko.

Státní pozemkový úřad po dohodě s Ministerstvem zemědělství navýší počet zaměstnanců

Pověřený ředitel Státního pozemkového úřadu Martin Vrba se dohodl s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou na navýšení počtu zaměstnanců Státního pozemkového úřadu o 130 osob. Vzhledem k nárůstu práce zaměstnanců Státního pozemkového úřadu v souvislosti s církevními restitucemi bylo nutné jejich počet zvýšit.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info