Souhrn událostí uplynulého dne – 24.4.2014

Britské řetězce rozpoutaly cenovou válku. Máslo je levnější než u nás

Na britském maloobchodním trhu se odehrává ostrý boj o zákazníky. Supermarkety zlevňují a investují velké peníze do reklamních kampaní. Poslední slovo zatím mělo Tesco. Lídr trhu od úterka zlevnil o desítky procent desítky potravin jako chléb či vejce. Nízké ceny chce udržet dlouhodobě.

Ministr zemědělství Jurečka: Obor květinářství se daří obnovovat i díky dotacím z Programu rozvoje venkova

Divotvorná zahrada v nově opraveném pavilonu A dnes přivítala první návštěvníky výstavy Flora Olomouc, kterou zahájil ministr zemědělství Marian Jurečka. O tradiční expozici, která se koná na jaře, v létě a na podzim, mají každoročně zájem desítky tisíc lidí. Loni na její jarní část zamířilo přes 60 tisíc návštěvníků.

Růst dovozu polských potravin do ČR loni zpomalil, hlavně u masa

Růst dovozů potravin z Polska do Česka loni mírně zpomalil, což bylo patrné zejména u masných výrobků. Naopak o pětinu vzrostl dovoz polského ovoce a zeleniny. Svoji pozici největšího dovozce potravin do Česka upevnilo Německo. Dovozy ze Slovenska meziročně klesly.

Inspekce zakázala výrobci hořických trubiček používat název Pravé

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala firmě Pravé hořické trubičky z Miletína na Jičínsku používat na obalech trubiček logo "Pravé". Klamala by tím prý zákazníky. Firma, která je lídrem ve výrobě hořických trubiček, tvrdí, že takové rozhodnutí je pro ni likvidační.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info