Slovácko vydá novou kuchařku s místními specialitami

Sdružení cestovního ruchu Region Slovácko připravuje vydání druhého dílu Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku. V kuchařce budou zachyceny recepty, které jsou sesbírány od pamětníků z celého Slovácka, řekla dnes ČTK projektová manažerka Regionu Slovácko Lenka Durďáková.

Lidé v nové kuchařce podle Durďákové najdou recepty například na tradiční slovácké pěry, přesňáky, chábovice a další jídla, u kterých většinou dosud netušili, co se za jejich názvy skrývá.

"Předchozí první díl kuchařky se setkal s velkým zájmem. Náklad 2000 výtisků byl v krátké době vyprodán. Rádi bychom uchovali tradiční hodnoty Slovácka a podpořili ty, kteří se rádi vracejí ke kořenům naší historie," podotkla Durďáková.

Kuchařka zaměřená na tradiční pokrmy by podle Durďákové mohla zpestřit nabídku místní gastronomie. Tradice a folklor jsou totiž jednou ze silných stránek turistické nabídky Slovácka.

"Zahraniční turista očekává, že v našich restauracích dostane místní, regionální speciality. Je zbytečné Italům nabízet pizzu či těstoviny, když očekávají něco z místní kuchyně, třeba kachní pečínku. Z tohoto pohledu je zachování tradičních receptur také výzvou pro místní podnikatele," podotkl předseda správní rady Regionu Slovácko Květoslav Tichavský.

Zájemci o kuchařku se mohou zaregistrovat v turistických informačních centrech na Slovácku, ale také na webových stránkách www.slovackakucharka.cz.

Autor: ČTK

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info