Festival Jídlo z blízka zahájen
08.07.2014 | bio-info.cz
V pondělí v Brně začal již čtvrtý ročník gastronomického festivalu Jídlo z blízka.
Od 7. až do 31. července si můžete ve vybraných brněnských restauracích a jedné jihomoravské užívat jedinečná degustační menu připravená výhradně z čerstvých sezónních surovin od regionálních producentů. Čeká na vás také 30 atraktivních vzdělávacích a degustačních akcí doprovodného programu.
Snadná rezervace míst a platba menu probíhá až do konce festivalu na www.jidlozblizka.cz. Rezervovat si tam můžete také místo na dílnách či degustacích v rámci doprovodného programu.
Jste milovníci dobrého jídla a budete trávit alespoň část léta v Brně? Zajímáte se o to, odkud vaše jídlo pochází? Právě pro vás budou od 7. do 31. července připravena v rámci festivalu Jídlo z blízka speciální degustační menu z regionálních surovin za festivalové ceny či kulinářské dílny ve vybraných brněnských restauracích.
Po tři červencové týdny si můžete v dobrých brněnských podnicích užívat jedinečná tříchodová menu připravená výhradně z místních ingrediencí od nejlepších regionálních producentů, se kterými vás seznámí jídelní lístek. „Letošní novinkou je angažmá mimobrněnské restaurace Hotelu Termal Mušov. Věříme, že si hosté nenechají ujít kulinářský výlet k Mušovským jezerům“, říká Lucie Frgalová ze Slow Food Brno, který festival organizuje.
V nabídce restaurací najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo jihomoravskou zvěřinu a těšit se můžete i na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, borůvky, jahody, moruše i sluncem provoněné třešně od Kroměříže či meruňky z Břeclavska.
Chcete vědět více o tom, odkud vaše jídlo pochází? Lucie Frgalová doplňuje: „Letní festival má také doprovodný program, na kterém se osobně seznámíte se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich laskavým dohledem si můžete vyzkoušet tradiční řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.“
Vezměte rodinu, domluvte se s přáteli a užijte si léto v Brně!
Čtvrtého ročníku gastronomického festivalu Jídlo z blízka se účastní brněnské podniky Bohéma, Borgo Agnese, Boulevard, Green, Kavárna Era, La Bouchée, Palazzo, U Fidela a jihomoravská restaurace Hotelu Termal Mušov.
Prozkoumejte příběh surovin, zamluvte si stůl na www.jidlozblizka.cz a ochutnejte jižní Moravu na jedné z největších gastronomických událostí tohoto roku v Brně! Nikde jinde nepoznáte jídlo z blízka tak zblízka.
Další články v kategorii
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Park České Švýcarsko plánuje nové projekty, chce nové návštěvnické centrum (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)
- ČSÚ: Produkce odpadů v ČR vloni vzrostla o šest pct na 3697 kg na obyvatele (19.12.2025)
- V Bruselu protestují tisíce zemědělců proti zemědělské politice EU (19.12.2025)

Tweet



