Souhrn událostí uplynulého dne – 10. 7. 2014

Čechům už zase začalo chutnat polské jídlo

Aféry s polskými potravinami odezněly a Češi se k nim začínají postupně vracet. Potvrzují to i statistici, kteří za první čtyři měsíce letošního roku zaznamenali jejich výrazně vyšší dovoz. „Dovozy potravin z Polska letos opět nabírají na tempu," zhodnotila čísla analytička Českého statistického úřadu Drahomíra Dubská.

Miroslav Toman: Nelze dělat kvalitní levné výrobky, pokud jsou náklady vysoké

Do Česka opět míří stále více potravin z Polska. Prezident Agrární komory a Potravinářské komory ČR Miroslav Toman tvrdí, že bude záležet na obchodních řetězcích, zda polský dovoz bude nadále stoupat. Ty totiž hledají nejlevnější dodavatele, což se podle něho téměř vždy odráží i na kvalitě prodávaných potravin.

Cesta k čistšímu ovzduší v Praze: Ministerstvo životního prostředí připravilo podmínky pro 1. nízkoemisní zónu v ČR

Náměstek ministra životního prostředí Jan Kříž dnes podepsal s náměstkem primátora Prahy Jiřím Nouzou Dohodu o společném postupu v oblasti životního prostředí. Memorandum se týká spolupráce na snižování znečištění ovzduší v metropoli, které způsobuje hustá automobilová doprava, respektive zplodiny z výfuků aut.

Češi opět kupují nealko. Ve slevě

Prodej a výroba nealkoholických nápojů v Česku přestala klesat a začíná „jen" stagnovat. Mírné oživení hlásí výrobci džusů, minerálních vod a dětského pití. Pokud jde o zákazníky, ti nakupují nealko nápoje hlavně ve slevách. Vyplývá to z nového indexu očekávání firem, který pravidelně pro jednotlivé obory podnikání sestavuje ČSOB.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info