Souhrn událostí uplynulého dne – 28. 7. 2014

Ovoce je málo. Asi bude problém i s pálenkou

Zatímco loni mohli zahrádkáři oslavovat, letos se situace úplně otočila. Úroda broskví, meruněk, nebo švestek je podle slov některých z nich mizerná. Za vše opět může počasí, které většině druhů ovoce letos nepřálo. „Je to katastrofa. Samozřejmě záleží i na konkrétní poloze sadu nebo zahrady, ale obecně lze říct, že když stromy kvetly a bylo potřeba opylovat, pršelo.

Aféra s koňským masem: opatření přijatá Evropskou komisí fungují

Na začátku července informovala Státní veterinární správa veřejnost o výsledcích mimořádné veterinární akce v České republice, která byla zaměřena na průkaz koňské DNA v potravinách, u nichž není koňské maso deklarováno jako složka. Evropská komise v těchto dnech zveřejnila výsledky vyšetření ze všech zemí EU, včetně Švýcarska, Norska a Islandu.

Potravinová krize v Jižním Súdánu je nejhorší na světě, říká OSN

Potravinová krize v Jižním Súdánu je v současné době nejhorší na celém světě, varovala Rada bezpečnosti OSN a vyzvala mezinárodní dárce k okamžité pomoci této nejmladší zemi na světě. Podle Dětského fondu OSN (UNICEF) se nedostatek jídla může týkat až čtyř milionů obyvatel, což je třetina místní populace. Zemí již od konce minulého roku zmítá etnický konflikt.

Rusko zvažuje, že zakáže dovoz ovoce z EU. Kontrola je tam slabá, tvrdí

Ruská veterinární služba zvažuje úplný nebo částečný zákaz dovozu ovoce z Evropské unie, zejména z východoevropských zemí. Podle ruských médií to řekl její mluvčí. Dodal, že důvodem je nedostatečná kontrola evropského exportu. "Naši odborníci učiní rozhodnutí během jednoho až dvou týdnů," řekl agentuře Reuters mluvčí veterinární služby.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info