Souhrn událostí uplynulého dne – 30.7.2014

Stovky lidí měly možnost poznat farmáře ze svého okolí při první akci nového projektu Ministerstva zemědělství

Na farmě Čapí letka v Mokřicích u Krásné hory na Příbramsku se sešli regionální výrobci kvalitních domácích potravin a jejich potenciální zákazníci. Bylo to první setkání ze série „Poznej svého farmáře“, projektu, který letos spustilo Ministerstvo zemědělství u příležitosti vyhlášení letošního roku Mezinárodním rokem rodinných farem.

ČSÚ: Produkce všech druhů masa se ve 2. čtvrtletí zvýšila

Výroba masa v České republice se ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšila o 2,2 procenta na 114.468 tun. O půl procenta se zvýšil nákup mléka, mlékárny od zemědělců koupily 599,729 milionu litrů. Informoval o tom dnes Český statistický úřad. Produkce zemědělských výrobců byla vyšší u všech druhů masa.

Rusko zakazuje dovoz polského ovoce a zeleniny

Rusko od 1. srpna zakazuje dovoz některých druhů ovoce a zeleniny z Polska. Oznámila to dnes agentura Interfax s odvoláním na mluvčího ruské veterinární a fytosanitární služby Rosselchoznadzor. Důvodem jsou prý četná pochybení při certifikaci vyváženého zboží a další závady, včetně výskytu škůdců.

Totálně chybný přístup k ochraně zemědělské půdy

Ačkoli stávající ministr životního prostředí Richard Brabec kudy chodí, tudy tvrdí, že ve své politice není závislý na emotivních „argumentech“ ortodoxních ochránců životního prostředí, nejnovější legislativní počin – novela zákona o ochraně zemědělského půdního fondu (ZPF) jej usvědčuje z opaku.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info