Souhrn událostí uplynulého dne – 15.9.2014

Jurečka chce od dovozců potravin hlásit předem množství a cenu

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) chce nařídit potravinářským dovozcům povinnost hlásit 72 hodin před dovozem množství a cenu obchodu. Prohlásil to po setkání s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech. Jurečka tím chce zabránit možnému zavalení českého trhu potravinami za dumpingové ceny. Nařízení předloží vládě k posouzení v pondělí.

Zemědělci požadují kvůli ruským sankcím kompenzace ve výši 21 milionů, řekl Jurečka

Čeští zemědělci už podali 23 žádostí o kompenzace za ruské embargo na dovoz potravin. Celkem tak požadují 21 milionů korun. Ministr Jurečka proto požádá Evropskou komisi, aby zvýšila částku, kterou má na pomoc zemědělcům, kteří trpí sankcemi, poskytnout. V pořadu Partie televize Prima to v neděli uvedl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Ministr Brabec zachrání díky akceleraci v dobíhajícím OPŽP celkem 17 miliard

Akcelerační opatření, která mají za cíl v maximální možné míře zrychlit čerpání finančních prostředků z končícího Operačního programu Životní prostředí, nesou ovoce. Ministerstvu životního prostředí a Státnímu fondu životního prostředí ČR se daří vyřizovat projekty v rekordně krátkých časech.

Čína přitahuje světové výrobce biopaliv druhé generace

Větší rozšíření biopaliv druhé generace, která se vyrábějí z rostlinných zemědělských zbytků či rychle rostoucích dřevin, je jednou z priorit čínské vlády. Zdá se, že na státní podporu této technologie, která je stále ještě ve vývoji, začínají slyšet i zahraniční investoři.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info