Souhrn událostí uplynulých dní – 17. – 19.10.2014

JAR předala WTO k vyřešení spor o vývoz citrusů do EU

Jihoafrická republika předala spor o vývoz svých citrusů do Evropské unie Světové obchodní organizaci (WTO). Oznámil to dnes jihoafrický ministr obchodu Rob Davies. Reagoval tím na to, že Evropská komise pohrozila novým zákazem dovozu citrusů z JAR do EU kvůli houbové chorobě vyvolávající na ovoci černé skvrny.

Ministr zemědělství Jurečka: Musíme najít způsoby, jak co nejvíce zamezit plýtvání potravinami

Světové základní potraviny, jejich využití a zpracování s poukazem na jejich nedostatek i obrovské plýtvání představuje výstava Museo Mundial – Muzeum světa. V Národním zemědělském muzeu Praha ji dnes zahájil ministr zemědělství Marian Jurečka.

Čerpání včelařských dotací 2014 opět na 100 %

Státní zemědělský intervenční fond úspěšně ukončil administraci prvního roku nového tříletého programu na podporu chovu včelstev a vyplatil chovatelům téměř 64 milionů korun. Letošní 15. říjen byl konečným termínem pro výplatu dotací za období od 1. září 2013 do 31. srpna 2014.

Vývoz polských potravin i přes embargo roste

Ne tak razantně jako dosud, ale i letos zřejmě polský vývoz potravin vzroste. Navzdory ruskému embargu na potraviny z celé EU a pro Polsko nedávno ještě zpřísněnému. A přes zákaz dovozu polského vepřového, které mnohé země zavedly po zjištění výskytu afrického prasečího moru v polských chovech.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info