Souhrn událostí uplynulého dne – 23.10.2014

Česko-německá komise pro životní prostředí na MŽP jednala o spolupráci na přeshraničních projektech i klimaticko-energetické politice

Zástupci německého spolkového ministerstva životního prostředí a českého MŽP na zasedání Česko-německé komise pro životní prostředí [1] jednali o klimaticko-energetické politice EU 2030, prohloubení spolupráce NP Šumava a NP Bavorský les nebo o spolupráci na budoucích projektech podle společné česko-německé smlouvy z roku 2004, které mají za cíl zlepšit životní prostředí.

Vejce nejen s čokoládovo-vanilkovým překvapením

Informovat spotřebitele o nebezpečných nebo nevyhovujících výrobcích je jedním z úkolů dozorových orgánů. Státní veterinární správa získala systémem rychlého varování (RASFF) informaci o čokoládovo-vanilkovém dezertu „Vejce s překvapením“ německého původu.

Polovina české produkce zeleniny se vyhazuje. Na vině jsou obchodníci i spotřebitelé

Až polovina brambor, cibulí a mrkví vypěstovaných na českých polích se vyhodí. Nemají o ni zájem zpracovatelé ani obchodníci. Zemědělství a následná distribuce je druhým místem, kde se v ČR plýtvá s potravinami. Nejvíce se s nimi plýtvá v domácnostech.

Vinaři zatím přihlásili 250 vzorků do hodnocení Svatomartinských

Vinaři zatím přihlásili 250 vzorků do hodnocení letošních Svatomartinských vín. Zatím dominuje odrůda Müller Thurgau. Kvalita zejména bílých vín je podle odborníků dobrá. První ze dvou kol hodnocení začalo dnes ve Valticích na Břeclavsku.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info