Souhrn událostí uplynulých dní – 12. – 14.12.2014

Lesy ČR převedly státu 6,5 miliardy Kč, loni to bylo 6 mld. Kč

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) ve středu převedl do státního rozpočtu 6,5 miliardy korun z volných peněz plynoucích ze zisků firmy. Navázal tak na první převod státu loni v prosinci ve výši šesti miliard korun. S obdobným odvodem jako letos podnik předběžně počítá i pro příští rok.

Visegradská čtyřka požaduje rychlé řešení dopadů ruského embarga

Na svém včerejším odpoledním zasedání v Hlohovci u Břeclavi v Lednicko-Valtickém areálu vyzvali zástupci zemědělských profesních komor zemí tzv. Visegrádské čtyřky své národní vlády i Evropskou komisi, aby se zasadily o co nejrychlejší řešení krize sektoru pramenící z ruského embarga.

Sněmovna schválila nižší poplatky za vynětí půdy z půdního fondu

Sněmovna schválila vládní novelu zákona o ochraně zemědělského půdního fondu. Tato novela zejména snižuje platby za vynětí půdy z fondu a zavádí výjimky z plateb odvodů pro dopravní nebo průmyslové stavby v průmyslových zónách. Poslanci zvýšili podíl obcí na odvodech za zábor půdy.

V celé Evropské unii se mění pravidla pro označování potravin

Ode dneška se v celé Evropské unii včetně České republiky mění pravidla pro označování potravin. Údaje na obalech mají být čitelnější než dosud a v seznamu složek musí nově být zvýrazněny alergeny. O těch budou muset zákazníky informovat také provozovatelé restaurací či jídelen.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info