Souhrn událostí uplynulého dne – 7.1. 2015

Průzkum: Potraviny přes internet nakupuje jen sedm pct uživatelů

Potraviny přes internet v Česku někdy nakupuje pouze sedm procent jeho uživatelů. Do budoucna by však o tuto službu mělo zájem dalších 34 procent lidí. Vyplývá to z průzkumu společnosti Incoma GfK, který dnes zveřejnila společnost MasterCard.

Značení potravin neukazuje jejich skutečný původ, protestují výrobci

Povinnost obchodních řetězců zveřejňovat pět zemí, z nichž odebírají nejvíce potravin, je podle potravinářů špatně nastavená. Podle současného zadání nezobrazuje výčet států skutečný původ sortimentu, ale podíly jednotlivých dodavatelů podle sídla v dané zemi, tedy podle toho, kde se potraviny koupily.

Irské hovězí smí po 15 letech do USA, strach z BSE zřejmě pominul

Irsko je první zemí Evropské unie, která se může se svým hovězím masem vrátit na trh Spojených států. Stane se tak poprvé po více než 15 letech. USA dovoz z EU před lety zakázaly kvůli obavám z šíření takzvané nemoci šílených krav. Spojené státy zrušily zákaz dovozu už v březnu minulého roku, kontroly ale pokračovaly i nadále.

Test odhalil v některých zelených čajích celý koktejl pesticidů

Šest ze sedmnácti testovaných zelených čajů obsahovalo pesticidy. Dva z porcovaných čajů by se kvůli jejich vysokému obsahu vůbec neměly dostat na trh. Informoval o tom spotřebitelský časopis dTest. V čajích jsme zjišťovali možnou přítomnost celkem tří stovek pesticidů. Nalezli jsme rezidua 21 z nich.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info