Souhrn událostí uplynulého dne – 10. 2. 2015

Paradox IT zakázky na Ministerstvu zemědělství: I přes zrušení veřejné soutěže, ušetří resort minimálně 50 procent nákladů

Ministerstvo zemědělství muselo zrušit IT zakázku s názvem „Provoz e-Agri a související aplikační infrastruktury“ za 150 milionů korun na dva roky. Tři ze čtyř uchazečů totiž nesplnili podmínky a byli tedy vyřazeni. Jelikož zůstal jeden zájemce, soutěž musela být dle zákona o veřejných zakázkách zrušena.

Zaveďte v Rusku potravinové lístky, žádají spotřebitelé

Podle spotřebitelské organizace Veřejná kontrola se podíl výdajů na potraviny v rozpočtech ruských domácností neustále zvyšuje. Trpí hlavně ti nejchudší. Vzhledem k prudkému růstu cen potravin v Rusku v důsledku pádu rublu a západních sankcí ekonomové a spotřebitelské organizace vybízejí ruskou vládu, aby zavedla pro nejchudší vrstvy potravinové lístky.

Výrobci nezdravých potravin se obávají jednotných obalů

Řadu kritických ohlasů vzbudilo v poslední době navrhované jednotné balení tabákových výrobků, o jehož zavedení uvažuje mimo jiné Velká Británie a Irsko. Podle irského serveru independent.ie se kritické hlasy ozvaly i od jednotlivých členů Evropské unie, například Itálie, Polska, Španělska, Maďarska, ale i České republiky a Slovenska.

Ministr zemědělství Jurečka: Vývoz českých zemědělských produktů a potravin v loňském roce opět vzrostl

Pozitivní trendy agrárního zahraničního obchodu (AZO) České republiky zaznamenané v letech 2012 a 2013 se podařilo udržet i v loňském roce, a to v ještě výraznější míře. Vyplývá to z prvních výsledků Českého statistického úřadu (ČSÚ) k agrárnímu zahraničnímu obchodu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info