Souhrn událostí uplynulého dne – 25. 5. 2015

MŽP zahajuje kampaň na záchranu živočichů ohrožených sečemi a sklizní. Pomoci může nová webová aplikace

Ministr Richard Brabec dnes zahájil kampaň na záchranu živočichů ohrožených při sečích trávy a sklizni. Při startu kampaně představil společně s rektorem České zemědělské univerzity (ČZU) v Praze Jiřím Balíkem nový webový portál SENOSEC.CZU.CZ.

Kam s vlnou? Řeší majitelé ovčích stád v Česku

Na českých loukách se pase téměř čtvrt milionu ovcí a díky dotacím od státu jich každý rok přibývá. Zatímco stále více lidí si je pořizuje na spásání trávy a roste zájem o jehněčí maso, problém je s vlnou, která se právě v těchto měsících stříhá. Podle majitelů ovcí se totiž stává kvůli nízké výkupní ceně často odpadem.

Žlutý upír. Kvůli řepce mizejí z českých polí brambory, půdu nezdražuje

Argumentů pro omezení biopaliv první generace, tedy těch, která jsou vyráběna z plodin původně využívaných jako potraviny, je řada. Především jejich dopad na životní prostředí není zdaleka tak příznivý, jak se původně očekávalo, a navíc celosvětově ubírají ornou půdu, a ohrožují tak výrobu potravin, a to i v Česku.

20 milionů na čistou mobilitu pro zlepšení ovzduší a kvality života ve městech. Příjem žádostí začíná dnes

Ministerstvo životního prostředí dnes otvírá příjem žádostí o dotace na podporu osvěty čisté mobility. Z prostředků Státního fondu životního prostředí ČR uvolnilo celkem 20 milionů Kč na zvýšení informovanosti veřejnosti o používání alternativních technologií v dopravě pro zlepšení stavu ovzduší především ve městech.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info