Souhrn událostí uplynulého dne – 27. 5. 2015

Rusko hodlá povolit šesti íránským podnikům dovoz potravin

Rusko se rozhodlo povolit šesti íránským podnikům dovoz potravinářských produktů na ruský trh. Informovala o tom dnes agentura RIA s odvoláním na ruskou veterinární a fytosanitární službu Rosselchoznadzor. Úřad podle agentury plánuje povolit dovoz čtyřem íránským producentům mléčných výrobků a dvěma producentům kuřecího masa.

Faltýnek: Západu vyhovuje propad cen mléka

Některým zemím z původní evropské patnáctky vyhovuje propad cen mléka, proto proti němu aktivně nic nedělají. Na dnešním Žofínském fóru to řekl předseda sněmovního zemědělského výboru Jaroslav Faltýnek (ANO). Česká republika by podle něj měla přemýšlet o intervenčních nákupech této komodity.

Loňské kontroly farmářských trhů v Praze odhalily více než 90 nedostatků

V ČR se po zimní přestávce naplno rozběhla nová sezóna oblíbených farmářských trhů. Stále více lidí na ně přivádí snaha zakoupit si čerstvé potraviny přímo z farem či od malovýrobců. Pravidelné kontroly Státní veterinární správy přispívají nejen k naplnění tohoto cíle, ale pomáhají také chránit spotřebitele.

Mrazy vinnou révu nepoškodily, úroda by mohla být bohatá

Úroda vinné révy by mohla být letos bohatá. Zimní mrazy, ani tzv. ledoví muži, tedy jarní mrazíky v polovině května, jí neublížily, řekli dnes ČTK zástupci Svazu vinařů ČR. Vinice tak přečkaly nejobávanější část roku bez problémů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info