Souhrn událostí uplynulého dne – 10. 6. 2015

Půdní fond ve stále větším ohrožení

Myšlenku Asociace soukromého zemědělství využít Mezinárodního roku půdy ke zvýšení povědomí veřejnosti o důležitosti ochrany půdy se podařilo úspěšně zrealizovat i prostřednictvím další letošní akce. V sobotu 6. června jí byly Selské slavnosti pro rodiny s dětmi na farmě Jalový dvůr v Heršpicích na Vyškovsku, jejichž součástí byl i odborný seminář na téma „Kam se ztrácí naše půda?“.

Náměstek ministra zemědělství Patrik Mlynář podepsal v Bukurešti dohodu o spolupráci v oblasti lesního hospodářství

Dohodu o spolupráci v oblasti lesního hospodářství dnes v Bukurešti podepsal náměstek ministra zemědělství pro řízení sekce lesního hospodářství Patrik Mlynář a rumunská ministryně životního prostředí a vodního a lesního hospodářství Gratiela Leocadia Gavrilescu.

Na lýkožrouta platí i obyčejná voda aneb netradiční metody v boji proti kůrovcům

V krizových situacích, například po rozsáhlých větrných kalamitách, mohou snížit riziko napadení lesů kůrovcem netradiční metody v ochraně lesa. Jejich cílem je snižovat nepříznivé důsledky nedostatečného odbytu dřeva, které bylo v lesích sice zpracováno, ale ponecháno na skládkách a hrozilo by jeho napadení lýkožroutem smrkovým, následně pak i napadení okolních stojících, nepoškozených stromů.

Většina Čechů je spokojena se stavem životního prostředí, ukazuje průzkum

Většina Čechů je spokojena se stavem životního prostředí. Okolí svého bydliště hodnotí pozitivně tři čtvrtiny lidí a životní prostředí v celé republice téměř dvě třetiny Čechů. Vyplývá to z květnového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění Akademie věd ČR. Kritičtější jsou ale obyvatelé Ústeckého a Moravskoslezského kraje.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info