Potravinami Moravskoslezského kraje jsou klobása, jogurt i džem

Warischova pečená klobása nebo bílý jogurt od Vojtěcha Menšíka jsou mezi potravinami, které letos v Moravskoslezském kraji získaly právo používat čtyři roky značku Regionální potravina. Je důkazem nejvyšší jakosti potravin a zárukou regionálního původu. O výsledcích soutěže, která je projektem ministerstva zemědělství, informovala mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Vladimíra Nováková.

O značku se letos v kraji ucházelo 82 produktů od 34 výrobců. Soutěžily v devíti kategoriích, přičemž nejsilnější obsazení měla kategorie pekařských výrobků včetně těstovin, v níž bylo 20 produktů. Ocenění získalo celkem osm výrobků.

V kategorii sýrů bude moci značku používat solený copánek od Zemědělského a obchodního družstva Hlavnice, v kategorii pekařských výrobků borůvkový lopaťák od Hukvaldské pekárny a v kategorii cukrářských výrobků labužnický mls od společnosti Belva. Ocenění získaly rovněž aroniovo-bezový sirup od Lubomíra Janhuby v kategorii nápojů, meruňkový extra džem v kategorii ovoce a zeleniny v čerstvé nebo zpracované formě a libavský med květový od Dalibora Vraníka.

Soutěž Regionální potravina je určena na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích. Nyní značku nosí 475 produktů.

(čtk)

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info