Souhrn událostí uplynulého dne – 14.7. 2015

Plocha polí s česnekem vzrostla, podle obchodníků ceny klesly

Letos zemědělci oseli česnekem 236 hektarů, meziročně o 1,9 procenta více. Uvedl to dnes Český statistický úřad. Do údaje se nezapočítávají soukromé zahrádky. Podle obchodních řetězců cena česneku na pultech klesá, předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha ale míní, že i tak je cena českého česneku v obchodech vysoká.

Ministři zemědělství jednali v Bruselu o vývoji na trhu s komoditami

Aktuální situaci zejména na trhu s mlékem řešili na dnešním zasedání Rady pro zemědělství a rybářství v Bruselu ministři zemědělství. Tuto diskusi inicioval ministr Marian Jurečka s podporou svého polského kolegy Marka Sawického.

Žně začaly s předstihem, průměrný výnos obilovin je 5,57 tuny/ha

Žně začaly letos s mírným předstihem, protože vysoké teploty a nedostatek vláhy ovlivnily dozrávání obilovin. Přesto je zatím sklizeno 2,68 procenta ploch obilovin, zatímco loni touto dobou byl sklizen skoro dvojnásobek plochy. Uvedlo to dnes ministerstvo zemědělství.

Kuřecí řízky obsahovaly salmonelu

Státní veterinární správa v souvislosti s kontrolou v místě určení upozorňuje veřejnost na nález bakterií salmonely. Zásilka 210 kilogramů kuřecích prsních řízků z Polska, které prodávala prodejna masa a uzenin v Bruntále, obsahovala bakterie Salmonelly enteritidis. Jejich přítomnost v mase potvrdily včerejší výsledky laboratorních testů Státního veterinárního ústavu Olomouc.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info