Souhrn událostí uplynulého dne – 15.7. 2015

Bouře poničila Lesům ČR 214.000 kubíků dřeva, škody činí 170 mil.

Bouře se silným větrem poničila v noci ze 7. na 8. července státním Lesům České republiky (LČR) přibližně 214.000 metrů krychlových dřeva. Finanční škody podnik odhaduje na 170 milionů korun. ČTK o tom dnes informovala mluvčí Lesů ČR Eva Jouklová. Nejvíce je postiženo Hanušovicko v severní části Olomouckého kraje.

Situace na trhu s mlékem se zhoršuje

Situace na českém trhu s mlékem je kritická. Výkupní cena mléka stále klesá, v květnu dosáhla úrovně 7,76 Kč/l nikdo nedokáže odhadnout, jak dlouho tento pokles bude trvat. České mléko má jednu z nejnižších cen v EU a mezi producenty roste nervozita.

Sněmovní výbory přerušily do září jednání o zákonu proti řetězcům

Sněmovní hospodářský výbor a zemědělský výbor dají své doporučení poslancům k novele zákona o významné tržní síle zřejmě až začátkem září. Projednávání předlohy, která má lépe chránit dodavatele před nekalými praktikami obchodních řetězců, dnes přerušily do začátku září.

Česká republika má po 88 letech zástupce ve významné funkci Mezinárodní organizace pro révu a víno

České republice se dostalo významného profesního uznání v oblasti vinohradnictví a vinařství. Po 88 letech členství ČR v Mezinárodní organizaci pro révu a víno (OIV) byl do její významné pozice jmenován český zástupce, a to Ondřej Mikeš ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info